Volontärarbete i Makedonien

Vårt volontärarbete i barnhemmet i Makedonien

(Vi har tyvärr avslutat detta nu då de lagt ner barnhemmet, 2019)

Jag heter Jasna Johansson och ägare och driver Milstenen spa & massage. Jag är bl a certifierad spädbarnsmassageinstruktör. För ca 5 år sedan startade jag mitt volontärarbete i barnhemmet i staden Bitola i Makedonien. Detta barnhem är det enda för spädbarn i landet. Jag hade länge velat göra något för barnhemmet där men visste inte riktigt vad förrän jag för några år sedan gick kursen till spädbansmassage instruktör. Då förstod jag att det är beröring jag kan bidraga med och om jag har tur kanske jag kunde få utbilda personalen så det blir ett naturligt inslag för barnen att för mer beröring.

Jag måste säga att jag blev positivt överraskad över hur bra barnen har det trots allt på hemmet och personalen är verkligen superduktiga. Men så klart så behövs det mer beröring.

Nu startar vårt arbetat med att utbilda fler i personalstyrkan, det har varit min dröm sedan länge och värmer mitt hjärta att få göra detta. Första kursen var i okt 2015 då jag utbildade 9 sjuksköterskor. Pengarna vi får in för våra föräldrakurser i Malmö i Spädbarnsmasage går till barnhemsbarnen och till t ex mediciner mm.

Anmäl er på våra kurser i spädbarnsmassage och var med och hjälp oss i vårt arbeta att lyfta vikten av rätt och kärleksfull beröring för barn

 

Nu från 2019 gör vi bara kurser i grupper som ni själva bildar, minst 4 deltagare. Man kan få det som privat kurs också.